Шестима рефери аут от съдийството
Шестима рефери аут от съдийството / Дарик Сливен, архив

От съдийство са извадени шестима рефери, които на своя глава ръководиха срещи в Аржентина и Венецуела в края на миналата година. Решението е взето от съдийската комисия на БФС по време на провеждащия се зимен семинар на съдиите и съдийските наблюдатели от професионалния футбол за сезон 2011/2012 година в Сливен

Съдиите Лъчезар Йонов, Петър Тарълов, Емил Митев, Руслан Минчев, Пеньо Ташев и Веселин Рашков вече са аут от съдийството, съобщи за Дарик Красимир Кръстев - представител на БФС за Сливен.

Участниците в шестдневния семинар провеждат теоретични и практични занимания. Сред темите, представени във форума, са ролята на асистент-съдията при статичните положения и уточняване подробности около първенството. Всеки съдия преминава през медицински преглед за изготвяне на медицински сертификат. В прегледа участват и всички международни съдии.

След лекциите се предвижда арбитрите от професионалния футбол да покрият нормативите от установения физически тест 1 и 2. Семинарът ще бъде закрит в неделя, 20 февруари, с инструктаж и препоръки, информира Кръстев.