село Съдиево
село Съдиево / община Нова Загора
Тържествата по повод празника на село Съдиево достигнаха своята кулминация. Красивият площад бе огласен от песните, танците и детския смях на участниците в Поздравителния тържествен концерт. Д а уважат събитието бяха дошли: Николай Грозев - кмет на община Нова Загора и членове на неговия екип, Галя Захариева - народен представител в 44-то Народно събрание, Георги Николов - председател на ОбС Нова Загора, кметове на населени места и много приятели на Съдиево.

село Съдиево
община Нова Загора

Домакинът на вечерта – Ленко Влаев, посрещна своите гости и ги поздрави с „Добре дошли“. Той приветства всички жители на селото, пожелавайки им да е плодородна земята им, богата трапезата им и сполуката да съпътства живота им. Заместник-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова поднесе на г-н Влаев поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към всички празнуващи с думите: „Благодарен съм Ви за неуморните усилия, които полагате ежедневно, за да превърнете Съдиево в европейско село, достойно за почит и еталон за образцов дом!

С голяма любов и ентусиазъм Вие развивате и облагородявате Вашия край, за което  заслужавате признателност и уважение. Съхранете съзнанието си за принадлежност и чувството, че сте продължители на това, което преди Вас предците Ви са градили. Пазете традициите и изконната си привързаност към бащиния дом и ги предавайте с любов на идните поколения!“

село Съдиево
община Нова Загора

Прекрасните народни танци, емблематичните български песни и красивите стихове, поднесени от ДЮФА „Загорчета”, деца и ученици от детската градина и училището в селото, както и от дамите от ПК „Здравец“, завладяха сърцата на присъстващите. Празникът на село Съдиево – празник на небесния български покровител, на съхранените християнски традиции, на силата на духа и на изконните български традиции, завърши с красива заря и кръшно хоро, което всички присъстващи извиха сред площада.