Седмица на пожарната безопасност
Седмица на пожарната безопасност / Дарик Сливен, архив

С публична работна среща в Котел с представителите на органите за местно самоуправление, на която бяха обсъдени взаимодействието по изпълнението на плановете за защита от бедствия, създаване на доброволни формирования за предотвратяване и овладяване на последствията от бедствия, пожари и извънредни ситуации, в област Сливен започнаха проявите по повод Седмицата на пожарната безопасност. Подобна среща се проведе днес и в Нова Загора, а преди обед пожарникари направиха демонстрация пред възпитаници от детска градина в Сливен. Главен инспектор Иван Георгиев – началник сектор „Планиране, превантивна дейност и контрол” към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” съобщи, че на 12 септември в Нова Загора ще се проведе среща с представители на отдел „Образование  и младежки дейности” с цел провеждане на втори етап от кампанията за сформиране на МПО „Млад огнеборец” за новата учебна година.

На 13 септември, четвъртък, демонстрационно занятие по евакуация на пребиваващите и ликвидиране на “пожар” ще бъде направено в ЦДГ № 1 „Слънце” в Нова Загора, а в  Твърдица малчуганите от ОДЗ ще посетят сградата на пожарната и ще се запознаят с пожарната техника и пожарникарската професия.

На 14 септември, петък, в сградите на пожарните в Сливен, Нова Загора, Котел и  Твърдица и ще се проведе Ден на отворените врати.

Същия ден в местността ”Попова чешма” в община Котел ще бъдат поднесени  цветя на паметната плоча на загинал служител при изпълнение на служебния си дълг. Венец ще бъде поднесен и на паметната плоча на загинал пожарникар при изпълнение на служебния си дълг от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нова Загора.