/ община Твърдица
Тазгодишното издание е под надслов „Твърдица и Църквата” - денят след July Morning” - вечер на легендите“
С рок фест посрещнат деня след July Morning край Потопената църква в язовир „Жребчево“, съобщиха организаторите от Общината и Общинския съвет в Твърдица.

Тазгодишното издание е под надслов „Твърдица и Църквата” - денят след July Morning” - вечер на легендите“. Участници са музикалните легенди Йордан Георгиев - Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски, Епизод, Конкурент, Диана Експрес, Фактор.

Програмата ще започне с изпълнение на подгряващата ученическа група "Монолог", а малко преди полунощ ще се насладите на изпълнението на рок парчета от гайдарски състав „Христанов“ и формация „Гайдари“,

Община Твърдица

Изявите на групите ще приключат около 2:00 часа през нощта, но в останалата част можете да се доверите на сетовете на Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски и група Монолог.

А всички, които искат да го продължат и в деня след July Morning организаторите от Община Твърдица са осигурили до сцената места за палатки, каравани и кемпери.

Най бързо развиващия се рок фест в България е организиран на фона на един от символите на стоицизма ни - Потопената църква Ви очаква. Рок фест „Твърдица и Църквата” с легендите на българския рок.

Никой не е създавал историята на Потопена църква, носеща името на светеца Иван Рилски. Тя води началото си от 1891 година, когато църквата е построена от тревненски майстори.

Градежът на храма и стенописите му са изцяло със средства на обикновени работливи хора живеещи в селото, но вярващи в доброто бъдеще за тях и децата им и искащи тази вяра да остане и след тях.

Идват други времена и водите на язовирът построен 1959-1966 г. потопяват на дъното му селата - Жребчево, Запалня и Долно Паничерево. Но не могат да „потопят” тази заложена вяра.

Би трябвало сградата на църквата вече да е история - за радост обаче историята за вярата и стоицизма на Потопена църква. История „създадена” не от човека, а от самата нея, отказвайки категорично да „загине” от водите на язовира.