/ община Твърдица
Десетки посрещнаха първото юлско утро край Потопената църква в язовир "Жребчево" под звуците на песента "Нека бъде светлина" заедно с Васко Кръпката и "Подуене блус бенд".

Прозвуча и емблематичната "Джулай морнинг" на "Юрая Хийп", дала име на празника, с който от години в България се посреща лятото.

В традиция от четири години се превърна Джулай морнинг край яз. "Жребчево", като през 2020 г. събитието бе отменено заради пандемията от коронавирус.

Тазгодишното издание е под надслов "Юлско утро над потопената църква - традицията продължава".

Празникът, организиран от общината и Общинския съвет в Твърдица, премина с изпълнения на рокгрупи пред ентусиасти, които пренощуваха край язовира; те имаха възможност да поставят палатка или каравана в импровизиран парк.

Мястото привлича целогодишно туристи, защото там се намира уникалната църква "Св. Иван Рилски", останала от село Запалня, потопено във водите на язовира през 1965 година. За първи път от години църквата е във водите на язовира.

Миналата година сградата бе укрепена и вече е част от маршрутите на туроператорски фирми, организират се и разходки до нея с лодки.
 
БТА