Ръст на пожарите в Сливенско
Ръст на пожарите в Сливенско / Дарик Сливен, архив

Драстично са се увеличили пожарите на сухи треви, стрънища и горски масиви в община Сливен. Регистрираните пожари от началото на годината до сега са 484. За същия период на миналата година произшествията са били 234. Това съобщи за Дарик главен инспектор Владимир Демирев от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Сливен.

Основната причина по думите му е човешката небрежност. Броят на пожарите с нанесени материални щети през тази година са 99, а през 2010 година са били 96. За посочения период огнеборците са участвали в 27 аварийно-спасителни дейности срещу 24 през миналата година, оказана е техническа помощ при 67 произшествия. Пожарникарите са участвали в ликвидирането на 674 случая, като броят им през 2010 г. е бил 381.

Ръстът им спрямо миналата година е 77%, коментира гл. инспектор Демирев. Средно излизанията на дежурните екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е 2,17 срещу интензивност през същия период на миналата година 1,33. Трима души са загинали при пожари, пострадалите са двама.