/ ВиК Сливен
Готовност за снабдяването с питейна вода на част от вилната зона на Сливен с около 250 потребители имат Община Сливен и сливенското водно дружество.

Това стана ясно на нарочна среща във „ВиК“-Сливен с представители на три водни сдружения от местността Войнишко кладенче, в която участваха кметът Стефан Радев, управителят на „ВиК“ Севдалин Рашев, общински и ВиК експерти.

Около 6 млн. лв. ще вложи ВиК-Сливен за подновяване на водопороводната мрежа

По-рано, на няколко работни срещи в община Сливен, бяха обсъдени предложените от „ВиК“ – Сливен варианти за водоснабдяване с питейна вода на вилната зона в района на бившите уранови рудници.

Действията на „ВиК“ и общинските власти по довеждането на питейна вода до района могат да започнат след сключване на договор със сдруженията на собствениците на имоти от местността Войнишко кладенче.

Всеки месец ВиК-Сливен ще монтира по 1000 водомера 

Дали собствениците на вили имоти имат желание да ползват питейна вода от мрежата на „ВиК“ ще стане ясно след провеждането на техните общи събрания и допитвания до живеещите в района.

Дотогава ще бъдат направени  допълнителни проучвания и замервания на района. При постигането на общо съгласие, може да бъде поставено добро начало за решаването на един дългогодишен отворен проблем на вилната зона – снабдяването й с питейна вода.