/ Областна администрация-Сливен
Инвестиционната програма за 2018 г. за системите и съоръженията, обслужвани от „ВиК“ в Сливен, бе приета на редовно общо събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация под председателството на областния управител Чавдар Божурски. В заседанието участваха кметовете на Нова Загора и Твърдица, излъчените от общинските съвети представители на общините, експертът от „В и К“-Сливен Мария Добрева, експерти от асоциацията.
 
„ВиК“ Сливен възстановява асфалта след аварии

Общият размер на инвестициите в публичните активи за догодина възлиза на 1 666 000 лева. 793 хил.лева от тях са вложенията за подобряване на водоснабдяването. 730 хил.лева са за осъвременяване на измервателните устройства, основно за подмяна на водомери на сградните водопроводни отклонения. По общини инвестициите се разпределят, както следва:  931 хил.лева за Сливен, 231 хил. и 212 хил.лева за Нова Загора и  Котел, 162 хил.лева за Твърдица. 

ВиК-Сливен събра 3000 лв. стари задължения от махалата в село Крушаре

„За“ инвестиционната програма гласуваха всички участници с изключение на представителя на община Нова Загора. Решението да се гласува „против“ е било взето на заседание на общинския съвет. На заседанието на общото събрание бе съгласувана и Програмата за опазване на околната среда на „Водоснабдяване и канализация-Сливен“ООД за периода от 2016 до 2020 година.
 
В Асоциацията по водоснабдяване и канализация в Сливен участват представители на държавата и на четирите общини. Разпределението на гласовете е следното: областният управител е с право на 35 гласа, община Сливен – 41,23 гласа, Нова Загора – 12,84 гласа, Котел – 6,38 и Твърдица – 4,55 гласа.