Кметът на с. Тополчане Петър Илиев и управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев
Кметът на с. Тополчане Петър Илиев и управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев / ВиК Сливен
ВиК-дружеството в Сливен събра първите 3 000 лева от потребителите в ромската махала на сливенското село Крушаре. Това съобщи управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. По думите му, това е много добър резултат, на фона на досегашната нищожна събираемост и абсолютно замряла връзка с потребителите на вода от махалите.

По силата на взаимната договореност, „ВиК“-Сливен вече отстранява проблемите с налягането и ограничения дебит в ромските махали, подменя неработещите водомери и поставя нови. В Крушаре са възстановени 40 водомера, до края на годината строителна група на „ВиК“ ще  монтира още 100.

В Тополчане до средата на идната година ще бъдат монтирани 240 водомера, защото абонатите там се оказали повече от записаните в документите на ВиК. Събирането на плащанията там започва след броени дни. Така потребителите от селата с най-големи дългове започват да плащат задълженията си, като постепенно погасяват и старите.

Ромите в Тополчане дължат 200 000 лева задължения към ВиК-Сливен

Значително е подобрено водоснабдяването в кв „Надежда“ в Сливен. В момента на входа на квартала постъпват 96 литра в секунда, уточни инж. Рашев.

Предстои друга среща в сливенския ромски квартал, на която „ВиК“ се надява да постигне договореност за монтиране на 800 водомера, с които ще могат да бъдат обхванати потребителите, след което ще се изисква от тях да заплащат редовно услугата, която ползват според показанията на уредите.

В „Надежда“ местен инкасатор отчита работещите около 400 водомера.
……