ВиК Сливен
ВиК Сливен / ВиК Сливен
В ромската махала на с. Тополчане се проведе среща  между ръководството на „В и К“ – Сливен и потребителите на водни услуги от ромската махала. Срещата е част от инициативата на водното дружество в Сливен за работа с ромите, за разясняване на основни правила в отношенията му с потребителите на вода от ромските махали. В разговора с ромите се включи и кметът на Тополчане Петър Илиев.

ВиК-Сливен подменя водопровод в Нова Загора

Пред присъстващите управителят на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев каза, че идеята е да се възстановят полезните връзки между водното дружество и потребителите от ромския квартал. Като цяло, дълговете на Тополчане към водния оператор възлизат на 200 000 лева. 142-ма са абонатите от ромската махала, но към всяка партида има по няколко нерегламентирани отклонения за други домакинства, което води до неразбирателство между потребителите и липса на плащания към оператора.

среща с жители
ВиК Сливен


От „В и К“ – Сливен поеха ангажимент в следващия месец да се уточнят всички потребители на водни услуги, на които да се осигури достатъчен дебит. Следващата стъпка ще бъде поставяне на водомери и съответно заплащане на изразходените количества от страна на потребителите. В противен случай ще бъде предприето спиране на водоподаването на некоректните платци. Пасторът от ромската махала Слав Славов пое ангажимент да съдейства доброволно на служителите на „В и К“ – Сливен за описването на потребителите на вода, както и на последващите действия за уточняване на техните права и задължения.
Двете страни се договориха за провеждане на следваща среща, за отчитане на резултата от предприетите мерки.

Тополчане е второто село след Крушаре, където се разгръща инициативата на „В и К“ – Сливен за работа с ромите.