Бюджет
Бюджет / община Твърдица
Изнесена приемна на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация ще се проведе днес в Твърдица. Желаещите да се консултират по конкретен проблем или да подадат жалба. Приемната ще отвори врати от 10 часа в община Твърдица.

По време на приемните регионалният представител на Комисията консултира хората, срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права и им оказва методическа помощ при подаване жалба. Факт е промененото разбиране за понятието „дискриминация“. Преди години често хората свързваха това понятие предимно с различните етнически групи. Сега номер едно сред оплакванията са неравното третиране по признаците „възраст“ и „увреждане“. Най-често оплакванията са свързани с недостъпна архитектурна среда, ТЕЛК решения и последиците от тях, дискриминация на работното място и др.

Комисията за защита от дискриминация е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина за неравенство, привилегии или други прояви на нетолерантност.