Разкриха редица нередности в бензиностанция в Сливенско
Разкриха редица нередности в бензиностанция в Сливенско / БГНЕС, Архив

Неиздаване на фискални касови бележки от електронната система с фискална памет, установяване на разлика в паричните средства между тези в касата и разчетната касова наличност от фискалното устройство. Това са част от нарушенията, открити по време на акция в бензиностанция в района на село Оризари.

Проверката е извършена от служители на Икономическа полиция, НАП, Главна дирекция за контрол качеството на течните горива и Агенция митници. Съставени са два акта и е назначена данъчна ревизия, съобщават от полицията в Сливен.

Констатирана е още непълна документация – декларациите за съответствие на горивата не отговарят на изискванията, за което е наложено задължително предписание за временно спиране разпространението на горива. Взети са проби от  горивата, относно качеството им.  При проверката от фирмата не е представен трудов договор на работника на бензиностанцията, за което е уведомена инспекцията по труда.

Работата по случая продължава. Чакат се експертизите от пробите на горивата, продавани в обекта.

Масовите проверки в бензиностанциите в областта продължават. Целта им е  установяване на нарушения във връзка с качеството на горивата, издаване на фискални касови бележки и документацията, необходима при продажбата на течни горива.

Операцията е насочена главно към пресичане на продажбата на некачествени горива, което в повечето случаи води до сериозни технически повреди на автомобилите на гражданите, както и увеличаване на приходите в републиканския бюджет.