Разглеждат делото на Кондьо във Върховния касационен съд
Разглеждат делото на Кондьо във Върховния касационен съд / netinfo

За 5 април е насрочено делото на фолкпевеца Кондьо Савов във Върховния касационен съд, на което ще бъде разгледана молбата за възобновяване на делото, по което Кондьо бе осъден на три години затвор за трафик на момичета и склоняване към проституция.

Фолкпевецът бе осъден от сливенския окръжен съд, който с решението си отмени десетгодишната присъда, наложена му от районния съд. Решението на окръжния съд, взето в края на миналата година, бе окончателно, но защитата на фолкзвездата подаде молба за възобновяване на делото и преразглеждане на обстоятелствата по него пред Върховния касационен съд.

Това обжалване не спира изпълнението на наказанието, съобщи пред Дарик адвокатът на певеца Младен Донев. Според него Върховният касационен съд може както да върне делото за преразглеждане в Сливен, така и да намали присъдата на певеца на условна.

Ако делото бъде върнато, защитата няма да поиска отвод на сливенските съдии, каза Донев.

Както Дарик съобщи, окръжната прокуратура излезе с постановление, с което не уважи искането на защитата на Кондьо да бъде отложено изтърпяването на тригодишната му присъда.