Разбиха нарко лаборатория в Шивачево
Разбиха нарко лаборатория в Шивачево / ОДВМР Сливен

Сливенските антимафиоти задържаха трима мъже за притежание на наркотици, разбиха нарко лаборатория в Шивачево. При спец акция, проведена на 22 октомври на територията на областите Сливен, София и Благоевград са задържани трима мъже, 39 - годишен мъж от Сливен и мъже на 55 и 47 - години от София, информират от ОДМВР Сливен.

Операцията е проведена  под надзора на Окръжна прокуратура -Сливен. На пътя за село Струпец са спрени за порверка два леки автомобила. В лек автомобил „Фиат Браво"  със сливенска регистрация са  намерени и иззети 6 опаковки с общо тегло 3 кг. със зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на канабис. В лек автомобил „Ауди" със софийска регистрация полицаите са откриват банкноти на стойност около 10 000 лв.

 На територията на Шивачево е открита лаборатория за отглеждане на канабис. При последвалите процесуално следствени действия са установени и задържани още пет лица. При претърсване в домовете на задържаните са иззети множество мобилни телефони, сим карти, около 1,5кг. амфетамин, около 3,5кг. марихуана.

На територията на София е открита мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества, преса за таблетиране, прекурсори и материали, необходими за производство на наркотици, огнестрелно оръжие с оптичен мерник и голямо количество боеприпаси. На задържаните са повдигнати обвинения.

На четирима от тях е наложена мярка задържане нод стража за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.