Продължават проверките за неправилно паркиране
Продължават проверките за неправилно паркиране / Dariknews, Архив

165 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен от 15 до 21 юни, съобщиха от полицията. Съставен е един акт. Работи се по 8 сигнала за нарушения на Закона за движение по пътищата по сигнали на граждани.

За същия период екипи на „Пътна полиция” с мобилни камери за заснели 245 нарушения на скоростта на територията областта.  116 от тях за  Сливен. Стационарната камера, която се намира на изхода на  Нова Загора е заснела 81 нарушения.

При специализирани операции по безопасност на движението през изминалата седмица са проверени 589 автомобила и са констатирани 216 нарушения. От тях четирима водачи са управлявали след употреба на алкохол, 7 са били без застраховка „Гражданска отговорност” и 74 са превишили скоростта.

При операция по опазване на обществения ред на 20 и 21 юни служители на участък „Надежда” са посетили 4 сигнала за силна музика, два за нарушаване на обществения ред. Проверени са 15 лица. Съставени са 5 акта по Наредбата на община Сливен, три по Закона за българските лични документи и 3 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР-Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения по ЗДвП на ел.адрес sliven@mvr.bg. Сигналът трябва да съдържа снимка на нарушението, дата и час, място на нарушението (независимо дали това е видно от снимковия материал) и телефон за връзка с лицето, подало сигнала.