Продължава приемът на документи за подпомагане на семейства за процедурата „ин витро в Нова Загора
Продължава приемът на документи за подпомагане на семейства за процедурата „ин витро в Нова Загора / община Нова Загора

Продължава приемът на документи за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безполодие на семейства с репродуктивни проблеми на територията на община Нова Загора, със средства от бюджета на Общината.

Предвидената финансова помощ от 2000 лв. е за един опит „ин витро" в рамките на текущата година, като не се ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансиране от център „Фонд за асистирана репродукция", при положение, че не се финансира една и съща процедура.

Неусвоената част от одобрената сума на заявителя, се прехвърля в следващите до две бюджетни години на съответното лице. Важно за кандидатите е да знаят, че според приетия от Общински съвет Правилник за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми с отпуснатите средства не се финансират започнали процедури и не се възстановяват финансови средства за извършени такива преди одобрението.

Условията и реда за приема на документи, изследванията и процедурите, които се финансират, както и критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, са посочени в информация на сайта на общината.

Документите за финансово подпомагане се подават в деловодството на Община Нова Загора до 22 март 2016г.