Приказно лято в Нова Загора
Приказно лято в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

 

 

Работата на  децата от летен клуб по литературно четене „Приказно лято в библиотеката” към детски отдел на библиотеката към НЧ „Д. П. Сивков – 1870” в Нова Загора бе закрита днес с своеобразен демонстративен урок, в който удеца от 8 до 12 години показаха на своите близки умения, знания и артистичност с участието си в рецитала, забавната кръстословица „Знание” и играта на въпроси.

В клуба освен с литературно четене по задължителния списък за редовното обучение в тази възраст, децата са разговаряли за авторите и произведенията им, обсъждали са своите любими герои, разширили са своите познания в областта на историята, литературата, познанията за родния си град.

Повече от месец те наистина са открили своя приказен свят в библиотеката – мястото, където са ги очаквали книгите и където вече са спечелили нови приятели. Това лято НЧ „Д. П. Сивков-1870” успява да реализира дългогодишните намерения на читалищното настоятелство за провеждане на „лятно училище”.

Работата с деца е организирана в работа по интереси, обособени са още два клуба: „Млад архитект” и „Лятна корабостроителница”, които продължават своята дейност. В тях могат да се включат всички желаещи по всяко време.