/ Община Сливен
Новият план за защита при бедствия в община Сливен бе обсъден и приет единодушно на заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия при Общината.

Кметът Стефан Радев: Ще продължим да инвестираме в по-качествена среда и бъдеще за децата на Сливен (СНИМКИ)

Дневният ред на срещата включваше и актуализиране на състава на Съвета. По думите на кмета Стефан Радев, новият общински план е изготвен, съгласно указанията на Съвета за намаляване на риска към Министерски съвет.

За разработването му са използвани статистика, информация и характеристика за цялата територия на общината, въз основа на експертно становище. За първи път е изготвена оценка на риска, която включва описание и анализ на потенциалните рискове и опасности, които могат да се случат на територията на общината и списък с всички възможни опасности.

„Превенцията е най-успешната политика, към която се стремим да се придържаме и ще продължаваме по този начин и занапред“, категоричен беше кметът Радев.

Досегашният кмет на Сливен Стефан Радев печели пореден мандат с 64,75%

В рамките на заседанието членовете на Съвета изразиха единодушно мнение, че планът е работещ и приложим за действие от съответните отговорни институции и структурите за спешно реагиране.

Предстои съгласуване на новия план с областния управител, след което ще бъде внесен за разглеждане на сесия на Общински съвет-Сливен.