/ Община Сливен
Официално бе даден старт на ремонта на Детска градина „Рай-2“ в квартал „Дружба“. В нея предстои да бъде открита детска ясла с две яслени групи за най-малките жители на квартала, съобщиха от Общината.

Община Слвиен

По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев подчерта, че е важно да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата и допълни, че това е една от концепциите и приоритет в управлението на ръководството на община Сливен.

Община Сливен

„Квартал „Дружба“ е най-големият квартал в нашия град и с откриването на тази ясла, ще се опитаме да отговорим на очакванията и потребностите на хората тук за комфортно, съвременно и здравословно отглеждане на децата им.

Стотици се хванаха на Коледно хоро в Сливен

Работим по този проект още от миналата година и се радвам, че вече имаме възможност да го осъществим“, каза още кметът. От своя страна директорът на детската градина Дора Янкова благодари за подкрепата и вниманието на Общината в лицето на кмета Стефан Радев, които ще спомогнат за откриването на детската ясла. Тя допълни, че в момента детската градина се посещава от 265 деца.

Община Сливен

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. Проектът предвижда да се ремонтират и преоборудват помещения за две яслени групи от 12 до 16 деца, във възрастова група от 10 месеца до 3 години.

Община Сливен

За всяка яслена група ще се обособят стая за игри - занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. В гардеробната са предвидени индивидуални шкафчета за децата, монтирани към стената.

Досегашният кмет на Сливен Стефан Радев печели пореден мандат с 64,75%

Персоналът ще разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на 1-ви етаж, гардероб, санитарен възел и душ за персонала.

Община Сливен

За игри на открито за двете групи са предвидени площадки за игри, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.

Сливенският фонд „Култура” набира проекти за първата си за 2020 година сесия

При строителството е предвидено в един от корпусите на сградата, да се преоборудва кухненския блок, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята ще се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Община Сливен

Финансирането е осигурено от Община Сливен. Изпълнител на обекта е „Суперстрой - инженеринг” ЕООД, а строителен надзор ще извършва „Августа Консулт” ЕООД. Срокът на изпълнение е 159 календарни дни.