/ Община Сливен
Досегашният кмет на Сливен Стефан Радев печели пореден мандат с 64.75 процента при обработени сто процента протоколи. Това сочат резултатите от Общинската избирателна комисия, предава БТА.

За него са гласували общо 21 109 души, като за опонента му Кольо Милев от "БСП за България" своя вот са дали 10 663 избиратели или 32.71 на сто от гласувалите. Общо 831 души или 2.55 на сто от гласувалите са избрали бюлетината "не подкрепям никого".

В община Сливен се проведе балотаж и в още седем населени места, като в шест от тях - Сотиря, Калояново, Тополчане, Драгоданово, Самуилово и Крушаре бяха избрани кметове от ГЕРБ, а в село Бяла - от Местна коалиция БАСТА.

В община Сливен на втория тур от изборите бе отчетена избирателна активност 32.39 процента или общо гласували 33 237 избиратели. Пореден мандат спечели и кметът на община Твърдица от ГЕРБ - Атанас Атанасов, който получи 2 650 гласа 51.21 на сто срещу опонента си от "БСП за България" Ваня Колева, за която са гласували 2 397 души или 46.32 на сто.

В двете населени места в Твърдишко, където имаше балотаж - Шивачево и Сборище, са били избрани кметове от ГЕРБ. Според обобщените данни от ОИК-Котел, в село Жеравна е избран кмет от "БСП за България", а в село Ябланово - от ДПС.

В новозагорското село Еленово победител за кметското място е кандидатът на ГЕРБ.
БТА