Представят филм за Ангел Тичалиев и „Карандила Джуниър
Представят филм за Ангел Тичалиев и „Карандила Джуниър / netinfo

Пълнометражният документален филм „ Ангел клуб", чиито главни герои са Ангел Тичалиев и ръководеният от него оркестър „Карандила Джуниър" ще бъде представен в Сливен на 2 октомври от 17 часа в зала „МАЙ" , съобщи Таня Евтимова от името на организатора - Младежки дом. 

"Ангел клуб" разказва историята на Тичалиев като един човек сбъднал мечтата си. Той е професионален музикант и ръководител на сливенския оркестър "Карандила". Разтревожен от това, че 12-13 годишни деца ходят всеки ден на училище, а не знаят да умножават Ангел решава да направи нещо за тях.  През 2007 г. събира около петнадесет деца от кв. "Надежда" - циганското гето  на град Сливен и започва да ги учи на музика. Името на създадения детски оркестър е "Карандила Джуниър".  

Ангел подарява на децата любовта си към музиката и перспективата да станат професионални музиканти.

Филмът от една страна разказва житейската историята на Ангел Тичалиев, а от друга проследява първото излизане на децата в чужбина за да изсвирят първият си концерт във Виена. Колко е дълъг пътя... от циганското гето до световната музикална столица. Авторите на филма смятат, че е много повече от 1400 км.

В "Ангел клуб " участват световно известни музиканти, като Милчо Левиев, Селия Мара, Биг Джон и острият и реалистичен Джони Пенков.

Режисьор на филма е Тамара Пещерска. Оператор е Андрей Рашев, като за него и за режисьора филмът се явява пълнометражен дебют.

Звукорежисьор е Георги Цветков, а режисьор по монтажа е Теодора Вепшек.