Празник в село Симеоново
Празник в село Симеоново / Общински пресцентър Стралджа

 

Изложба с произведения на децата, изработени в творческата работилница „Земята на Тунджа твори”, село Кабиле бе открита на 22 април в парка на село Симеоново, община „Тунджа”. През целия ден преподаватели от работилницата запознаваха деца и възрастни чрез демонстрации как са изработени изложените произведения от творческата работилница.

Следобед започна изявата на над 45 самодейни колективи и индивидуални изпълнители от населени места от община „Тунджа”. В  продължение на над 4 часа на сцената се представяха тракийски песни, музика и танци.

Мега концертът „Огънят на поколенията”  започна с изпълнение Фолклорен ансамбъл „Тунджа”. Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и заместник-областният управител Нели Кадиева поздравиха публиката. Акцент в словото на кмета Георгиев беше отбелязването на 26-та годишнина на община „Тунджа”.

Празник в село Симеоново
netinfo

Концертната програма продължи с изпълненията на творческите работилници „Земята на Тунджа пее” и „Земята на Тунджа танцува”.

НА сцената се представиха Дамски хор при хорово школа „Проф. Георги Димитров” - Ямбол и фолклорната певческа група на село Генерал Инзово, детската вокална група при Целодневна детска градина „Детелина” от село Генерал Инзово, танцовите младежки състави от селата Безмер, Тенево и на Клуб по спортни танци „Тандем”. Също кукерите от селата Кабиле и Челник, нестинарския танц показа дуо „Огнена мистерия” от град Добрич.

В ефектния финал, съпътстван с илюминации, взе участие групата „Айс Крийм”.

Празник в село Симеоново
netinfo