/ община Твърдица
Продължават инициативите по повод празника на Твърдица. Спортен празник на учениците от СУ ”Н. Рилски” І-ХІІ клас - пл. „Свобода”, ул. „Княз Борис
І” и награждаване на победителите ще се състои днес от 10.30 часа. От 12.30 часа е представяне на училищен литературен алманах в малка зала на читалището в града.

Проявите на 13 октомври, петък са театрална постановка за деца ”Приключенията на Чиполино” по Джани Родари на  Драматичен театър „Н. Коканова”- Ямбол. Тя  ще се състои в голяма зала на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” от 10.30 часа, входът е свободен. От 17.30 часа е срещата-разговор с молдовските българисти Д-р Иван Думиника (Молдовската академия на науките; Научното дружество на българистите в Република Молдова (НДБРМ) – „Поп Паскал и бесарабска Твърдица”. И проф., д.и.н. Николай Червенков (председател на НДБРМ) –„Посещение при сънародници в Бразилия”. Комедията „Благородният испанец” от Съмърсет Моъм ще е с начален час 19.00 часа в голямата зала на читалището.

Кулминацията на празничните събития е на 14 октомври, събота. Празникът ще започне със Света литургия и празничен водосвет - в църковен храм „Света Петка”. От 9.30 часа е посрещане на официалните гости в Община Твърдица, а от 10.00 часа е ритуалът за вдигане на знамената на  площад „Свобода” и поднасяне на  венци и цветя на паметника на „Майка Твърдица”. Откриването на второто изложение на Сдружението на пчеларите. Дегустации, конкурси е от 10.20 часа , а откриването на обект, посветен на 10 годишнината от подписването на договора за сътрудничество с ХХІІІ район Шорокшар, Будапеща, Унгария е от 10.40 часа.  В 11.00 часа е тържествената сесия на Общински съвет-Твърдица. Половин час по –късно е празничния поздрав за жителите и гостите на Твърдица от НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”- пл.”Свобода”. В 18.00 часа е откриването  на изложба на Георги Атанасов – фотограф; фоайе на читалището.

Празникът ще бъде закрит със спектакъл – шоу „Танц без граници” на трупа„Танцът на вятъра” с продуцент Васил Герлимов от 19:00 часа в голямата зала на читалището в Твърдица.