Повишават работата на служителите в община Тунджа
Повишават работата на служителите в община Тунджа / община Тунджа

Община „Тунджа“ подписа с Управляващия орган на ОПАК договор за изпълнение на проект „Повишаване професионалния капацитет на служителите от Община Тунджа чрез обучения”.

Общата цел на проекта е надграждане на уменията и компетенциите на общинскитеслужители, в т.ч. кметове, кметски наместници и специалисти в кметската администрация, за предоставяне на по-ефективни и качествени административни услуги за гражданите и бизнеса. Повишаването на квалификацията на служителите на Община „Тунджа“ е непрекъснат процес, който гарантира спазване на принципите на законност, бързина, достъпност и икономичност на производството по предоставянето на тези услуги и спазва изискванията за качествено и удобно за физическите и юридическите лица административно обслужване.

Стойността на Договора за безвъзмездна финансова помощ е в размер на 119 161,87 лв. Одобрените дейности по проекта са финансирани по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца.