Поредна телефонна измама с връзрастна жена, заловиха извършителите
Поредна телефонна измама с връзрастна жена, заловиха извършителите / netinfo

Поредната престъпна схема за извършване на телефонни измами разкриха и пресякоха вчера сливенските полицаи. Потърпевшата 80-годишна жена от Сливен е подала сигнала вчера в ОДМВР - Сливен около 14 часа, съобщиха от полицията.  Този път престъпниците са използвали версията за възникнал скандал между внучката й и лице опитало се да извърши кражба на дамската й чанта, което тя е блъснала при самоотбрана, причинявайки смъртта му.

Исканата сума е в размер на 5 000 лв., които трябва да бъдат предадени на прокурор за "решаване" на проблема. След получаване на сигнала служители на "Икономическа и Криминална полиция" задържат в центъра на Сливен 22-годишният М.Л. от града, който освен уговорените от възрастната жена 5 000 лв. е трябвало да получи и още 3 000 лв. от други "мулета",  действащи на територията на област Стара Загора.

 Срещата с тях е станала в село Селиминово, където при операцията са задържани и 30-годишният С.Л. от  Стара Загора и 24-годишната М.Г. от Кюстендил, които са му предали договорените 3 000 лв. - предмет на измама, извършена срещу 59-годишната М.Х. от старозагорското село Бъдеще.

 След задържането им е изяснено, че общата сума, която би трябвало да е в размер на около 8 000 лв., посредникът на измамата в М.Л. е договорил да предаде, на предварително определено място на Кюстендил край град Павликени. Именно там е задържан и поредния участник в схемата за измами - 22-годишният Д.П. от Павликени.

Тримата измамници 22 и 30-годишните мъже и  24-годишната жена от Кюстендил  са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на групата продължава. Образувано е досъдебно производство.