Полицейска операция за употреба на алкохол и упойващи вещества стартира от понеделник
Полицейска операция за употреба на алкохол и упойващи вещества стартира от понеделник / Sofia Photo Agency, архив

Специализирани полицейски операции по линия на TISPOL ще се  проведат от 8 до 14 декември на територията на всички страни членки на Ес, съобщават от сливенската полиция. Операциите ще бъдат насочени към установяване употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на МПС. От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви е управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества.

На територията на Областната дирекция на МВР - Сливен проверките ще  бъдат извършени по метода «Широкобхватен контрол» . Освен за употреба на алкохол и упойващи вещества, водачите на МПС ще бъдат проверявани и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, правоспособност и техническа изправност на автомобилите.

На 8 декември специализираната операция ще се проведе в град Нова Загора на ул.”Цар Освободител” за времето от 9:00 до 12:00 часа.

На 9 декември е ред на Сливен, полицаите ще бъдат на бул.”Бургаско шосе” до “Петролна база” за времето от 9:00 до 12:00 часа.