Отложиха делото за секс тормоза в танковата бригада
Отложиха делото за секс тормоза в танковата бригада / netinfo

Сливенският военен съд отложи за 29 ноември делото за секс тормоза в 13-та Бронетанкова бригада, съобщи за Дарик председателят на Военния съд полк. Воля Кънев. Съдът изслуша множество свидетели, сред които и петата жена, подала жалба срещу бившия началник щаб на сливенската танкова бригада полк. Александър Петков.

На предишното заседание по делото тя бе в чужбина и не можа да се яви. Срещу Петков са повдигнати обвинения за военно длъжностно престъпление по чл. 387 ал. 2 от Наказателния кодекс, а също и за блудство по чл. 150. Ако вината му бъде доказана Александър Петков може да получи до 8 години лишаване от свобода. Скандалът в Сливен стана известен, след извършена мащабна проверка на бригадата в края на миналата година.

Пет от жертвите подадоха жалби за секс тормоз във военната прокуратура. Те били изнудвани от полковника и той блудствал с тях. Днес д елото бе отложено, заради неявили се свидетели. Защитата поиска да бъдат призовани и нови трима свидетели, каза за Дарик полк. Воля Кънев.