Откриха ремонтираната детска градина в село Кабиле
Откриха ремонтираната детска градина в село Кабиле / община Тунджа

Ремонтираната детска градина „Изворче" в село Кабиле откриха кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев и бригаден генерал Дон Джонсън, командващ Въздушната национална гвардия на щата Тенеси.

Откриха ремонтираната детска градина в село Кабиле
netinfo

На тържествената церемония присъстваха народният представител Иван Чолаков, Димитър Иванов - областен управител на област Ямбол, заместник-кметът на община „Тунджа" Станчо Ставрев, кметове и кметски наместници, жители и гости на село Кабиле.

Проектът е осъществен съвместно от военнослужещи  от 164 Строително-инженерна ескадрила, част от Въздушната национална гвардия на щата Тенеси и военнослужещи от Втора механизирана бригада в Ямболското подразделение на Българските сухопътни сили.
Общата стойност на проекта е близо 50,000 долара.

Ремонтираната детска градина ще осигури по-безопасна и съвременна среда за 40 деца, посещаващи детската градина. Ремонтът се осъществи по Програмата за оказване на хуманитарна помощ на цивилното население  чрез Посолството на САЩ. Инвестицията е във финансови средства за осигуряване на необходимите за ремонтните дейности материали.

Български и американски военни с доброволен труд санираха сградата отвън, в спалните помещения и коридорите е поставен ламинат и теракота, боядисани са вътрешните стени, основно са ремонтирани кухнята, санитарните възли и физкултурният салон и е подменено тяхното обзавеждане. Обновени са също дворът, детската площадка и оградата на детската градина.

Откриха ремонтираната детска градина в село Кабиле
netinfo

В приветствието си към всички присъстващи кметът Георги Георгиев благодари на българските и американски военни за вложените труд и усилия, така че децата на село Кабиле да живеят и да се възпитават в най-добрите условия.
Той подчерта, че това е поредният проект, който надгражда инвестициите и доброто партньорство от реализираните преди години строително-ремонтни дейности в Начално училище „Васил Левски

", с. Завой, в детската градина в с. Козарево, в читалищата в селата Роза, Бояджик и Козарево.

Кметът на общината Георги Георгиев изрази увереност за ползотворно бъдещо сътрудничество, в интерес на децата от съседното село Дражево, както и на хората в неравностойно социално положение в с. Маломир, където е планувано осигуряване на условия и добра база за социалната услуга Дневен център за стари хора.