Котел
Котел / община Котел
Нова детска площадка беше открита в Котел. Кметът на Котел Коста Каранашев при откриването заяви : “това съоръжение е част от моята предизборна програма и обещанията ми към хората от този квартал. Не е нещо кой знае какво, но е един детски кът, който ще прави щастливи децата и гражданите на Котел. Позволете ми предварително да се извиним за шумът, който в бъдеще ще се вдига на площадката и това може да обезпокоява съседите, но какво по-добро от детският смях и глъч. Направеното е красиво и трябва да направим необходимото да го запазим здраво и функционално, надявам се за това да помагат и живеещите в близост. Скромно, но от сърце за празничния повод за всички малчугани сме подготвили една торта.”


Съоръжението е изградено по проект по ПУДОС, на стойност 10 000 лева. Детската площадка се намира на ул.” Жечо Вичов”.  В детския кът са монтирани катерушка, къщичка, люлки, пейки, кошчета за боклук и ограда.

До края на годината ще бъде открита още една детска площадка, уточни още кметът Каранашев, като добави, че тя ще бъде изградена с общински средства.