Купата на кмета
Купата на кмета / община Нова Загора
Изиграха се  последните финални срещи от футболните турнири в малките населени места в община Нова Загора. След крайното класиране, шест отбора от селата: Коньово, Съдиево, Омарчево, Асеновец, Полско Пъдарево и Кортен бяха сред претендентите за голямата награда – „Купата на кмета“.

Оспорваните двубои бяха наблюдавани с интерес от кмета Николай Грозев, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев. Играчите непрестанно бяха окуражавани и от своите фенове и дадоха всичко от себе си за да зарадват своите почитатели със зрелищен футбол.

Народният представител Галя Захариева отбеляза празника на Нова Загора заедно със своите съграждани

С най-големи шансове за голямата награда бяха отборите на Коньово и Съдиево. Очаквано, те се втурнаха с много хъс във финалната среща за първото място. Играта им беше много емоционална, наситена с инфарктни положения пред вратите, но определеното за срещата време се оказа недостатъчно, за да бъде отбелязан гол. При изпълнението на дузпи по-добри се оказаха футболистите на Коньово и заслужено завоюваха голямото отличие.

Всички участници получиха награди, осигурени от Община Нова Загора. Отличията връчиха кметът Грозев и неговият екип, Галя Захариева, кметове на населени места и други.