Отбелязваме 130 години от създаването на Сливенската реална гимназия
Отбелязваме 130 години от създаването на Сливенската реална гимназия / netinfo
130 години от създаването на Сливенската реална гимназия ще отбележи Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” в Сливен.

Проявите в чест на кръглата годишнина се отбелязват още от 22 март – празника на гимназията. Кулминацията на тържествата е днес и утре. Това съобщи директорът на училището Бисерка Василева. Награждаването на първенците в конкурса за есе „130 години гимназия „Добри Чинтулов” – моето училище” ще се състои на 31 октомври от 10 часа в гимназията.

Час по-късно ще бъдат поднесени цветя и представяне на гостите от Турция и Македония. След обяд ще бъде представен и втория том на книгата „Доколкото знаем за тях”. В Драматичен театър „Стефан Киров” ще бъде изложена старопечатна литература, учебници и учебно-помощна литература.

Тържественото отбелязване на 130-та годишнина е от 16 часа с прожекция на филма „Сто и тридесет годишната история на сливенската гимназия, през погледа на учители и ученици”, след което започва поздравителен концерт с участието на хор „Добри Чинтулов” и ученици от гимназията.

Проявите продължават с програма на мажоретните състави на училището и духова музика при танкова бригада Сливен, а от 20 часа е балът на випуските. Елитната гимназия ще отвори врати за посетители. Денят на отворените врати ще бъде в Деня на будителите – 1 ноември.