Още две читалища в Новозагорско с интернет зали
Още две читалища в Новозагорско с интернет зали / Общински пресцентър Нова Загора

Още две читалищни библиотеки се присъединиха към семейството на „Глобалните библиотеки" - в новозагорските села Коньово и Богданово. Преди Коледа жителите им получиха своя уникален подарък - възможността за отварянето на едно прозорче към света, към техните близки, за някои от тях единствената възможност да се докоснат до новите технологии и да се усетят като част от глобалната комуникация в новия ХХІ век.

Всяко от тях получи по четири компютърни конфигурации и едно мултифункционално устройство, безплатен софтуер и интернет. С предоставени средства от общинския бюджет е закупено обзавеждането за новите интернет зали.

През д

Още две читалища в Новозагорско с интернет зали
netinfo
екември 2010 г. са включени първите библиотеки към читалищата „Диньо П. Сивков 1870" Нова Загора, в селата. Асеновец. Баня. Събрано, Любенова махала. От юни месец те също разполагат с обновени и осъвременени зали с ново компютърно обзавеждане, периферна техника, безплатен софтуер и интернет.

Жителите на тези населени места вече се възползват от достъпа до информация, каквато е и целта на програмата - осигуряване и улесняване на достъпа до информация, знания, комуникация, електронно съдържание и услуги за общността.