/ Дарик Сливен
Втората сесия за набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край, за настоящата  година обявява Общинския фонд „Култура”.       

Проекти се подават от 13 декември до 16:00 часа на 26 януари 2018 година, в деловодството на Общинска администрация. Пълният комплект документи, необходими за кандидатстване, са достъпни на официалната страница на Общински съвет-Сливен.
      
Кметът отчете свършеното за две години управление

Съгласно Правилника за работа на Фонда, право да подават проекти имат организации, културни институти и индивидуални дейци на културата от страната и чужбина.

Общински фонд „Култура”-Сливен допуска и подкрепя финансово стойностни образци на културата, допринасящи за съхраняване и обогатяване на духовния живот на региона.

Проектите могат да бъдат в различни форми на музикалното изкуство, художествени или литературни  произведения, документални филми, изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен, творчески продукти на млади сливенски дарования и други.