Кмет и неговия екип
Кмет и неговия екип / община Сливен
Стартирането на големи проекти и финансовата стабилизация на Община Сливен са двете основни линии, по които работи от началото на мандата кмета на града и неговия екип, това заяви кметът Стефан Радев.

„Най-важното, което направихме, е стартирането на големите проекти, които ще подобрят живота на хората – инвестициите в интегрирания градски транспорт, градската среда и образователната инфраструктура“, каза кметът.

Единият от проектите вече стартира с благоустрояването на поречието на река Асеновска. Предстои началото на дейностите по благоустрояване на квартал „Република“. 

Стефан Радев информира, че се работи по проекта за интегрирания градски транспорт. В началото на годината се очаква в Сливен да пристигнат първите нови автобуси и да започне реновирането на старите спирки и изграждането на нови.

Кмет и директори на детски градини обсъдиха делегираните бюджети

Работи се и по проектите, които ще се реализират с финансовата  помощ на държавата – кръговото кръстовище на „Розова градина“, пробивът на улица „Раковски“ и подобряване на инфраструктурата на населените места.

„В момента се извършва проектирането за „Розова градина“ и вече са представени първите варианти на техническите проекти. За пробива на улица „Раковски“ всеки момент очаквам да получим решение на КЗК по жалбата за избор на изпълнител. Не сме забравили и населените места - на финала сме за избор на изпълнител. Вече са подписани първите договори за санирането се извършва проектирането.

Цифровизация на семейните регистри в община Сливен

Това са проекти, които подготвяни през тези две години. Надявам се през 2018 година да започнат да излизат резултатите от тях, защото са най-важни за хората“, допълни кметът.

Преодоляването на тежката финансова ситуация и огромните задължения са другото важно направление, по което работи кметският екип през двете години.