/ Община Котел
Кметът на Община Котел - Коста Каранашев, подписа договор с Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на проект „Оборудване на Социален патронаж в град Котел”.

Община Котел кандидатства за финансиране с три нови проектни предложения на стойност 2,9 милиона лева

Обща стойност на проекта е 29 943,44 лева с ДДС като финансовите средства, отпуснати от Фонд „Социална закрила” са в размер на 26 949,10 лeва с ДДС.
Общината участва със собствено финансиране в размер на 2 994,34 лева с ДДС.

Общият брой ползватели на социалната услуга за Домашен социален патронаж, Община Котел, към момента на кандидатстване е 120  души. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до 30.09.2018 г.
Основна цел на проекта е развитие и повишаване на качеството на предоставяната социална услуга „Домашен социален патронаж”.

В тази връзка ще се подмени оборудването в кухнята на Домашен социален патронаж-Котел и ще се закупят и монтират нови енергоефективни уреди за приготвяне на храна, отговарящи на съвременните български и европейски стандарти.

Ще бъдат доставени и монтирани: нова вентилационна система, четири професионални работни маси, професионална електрическа пекарна, професионален вертикален хладилен шкаф, както и професионално автоматична зеленчукорезачка, картофобелачка и други.

10 000 лева са събрани през благотворителната кампания в полза на Болградската гимназия

Специфичните цели на проекта са: подмяна на амортизираното кухненско оборудване, необходимо за предоставяне на по-качествена услуга на ползвателите на Социалния патронаж, Осигуряване на по-добри възможности за приготвяне на качествена и здравословна храна в кухнята на ДСП.

Постигане на по-добра рентабилност и ефективност при приготвянето на храната в ДСП. Създаване на възможности и за намаляване на нейната себестойност. Осигуряване на по-добри, безопасни и здравословни условия на труд за работещите в кухнята на ДСП, както и осигуряване на възможности за разширяване на обхвата и повишаване на достъпността на предоставяната социална услуга „Домашен социален патронаж” в рамките на Община Котел.