/ Дарик Сливен, архив
Общински съвет-Сливен даде съгласие да бъде подписан меморандум за сътрудничество между Община Сливен и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

В мотивите на вносителя - кметът Стефан Радев, се посочва, че дружеството е със 100% държавно участие в капитала и активно работи с българските общини за развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.

Компанията реализира съвместни действия с общините за популяризиране на възможностите за инвестиции, координиране и разработване на съвместни инициативи. Съгласно взетото днес решение, на кмета се възлага да подпише меморандума и да представлява Община Сливен като страна по него.

Общинският съвет днес даде съгласие Община Сливен да кандидатства с проект пред Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020“. Проектът е "Превенция и противодействие на свлачищните процеси за ограничаване на риска от тях, включително по републиканската пътна мрежа“ и е за свлачище в района на Детско селище „Качулка“.

И още едно решение на Общинския съвет: даде се съгласие Община Сливен да кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика с проектно предложение „Осигуряване на оборудване и обзавеждане за Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, гр. Сливен”.

Съгласно решението Община Сливен ще осигури собствено финансиране в размер на 2 994,98 лв. от общия бюджет, чийто размер на 29 949,80 лв.
Вносителят на предложението за създаване на звено „Общинска полиция“ - общинският съветник Момчил Пантелеев, оттегли предложението си.

Той заяви от трибуната, че това се налага, за да бъде предложението прецизирано и благодари на колегите си за отговорното отношение, с което са се провели дебатите по него в постоянните комисии.

Със свое решение от днес Общински съвет - Сливен утвърди нова градска линия № 9. Тя е с маршрут бул. „Ст. Караджа”- бул. „Ген. Скобелев”- ул. „Г.С.Раковски”- бул. „П Хитов”- бул. „Ст. Стамболов”- бул. „Бургаско шосе”-  бул. „Илинденско въстание”- бул. „Цар Симеон”- ул. „Светлина” и обратно.

Променя се разписанието на линии №2 и №22 с допълнителни курсове. Разписанията ще се изпълняват от „Пътнически превози“ ЕООД. На заседанието днес за управител на „Обреден комплекс“ ЕООД беше избран Георги Киров.

За директор на ОП „Градска мобилност“ беше избран Димитър Пантелеев. Двамата бяха утвърдени, след спечелени конкурси. Днес беше обявен конкурс за ОП „Озеленяване и гробищни паркове“.

Общинският съвет даде днес съгласие за предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на Община Сливен за стопанската 2018-2019 г., а също и за отдаване под наем на имоти „полски пътища“ – общинска собственост, попадащи в масивите за ползване на земеделски земи, за стопанската 2017/2018 год.

Общинският съвет гласува отпускането на финансова помощ на граждани на Сливен, а също така и отпускане на персонална пенсия на дете от общината.