Няма сигнали за купуване и продаване на гласове в Сливен
Няма сигнали за купуване и продаване на гласове в Сливен / Дарик Сливен, архив

17 жалби са подадени в Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Сливен от началото на предизборната кампания. Всичките са за нерегламентирано разлепване на плакати, афиши, реклами, съобщи за Дарик говорителят на комисията Стелли Стефанова. С решението на ОИК е съставен акт към изпълняващия длъжността кмет на община Сливен заради непремахнати агитационни материали, разлепени на нерегламентирани места. Издадени са и указания за премахване на агитационни материали на непозволени места в общината.

В Областната дирекция на МВР - Сливен са постъпили и два сигнала за лица, разлепващи предизборни плакати на непозволени от закона места. Съставен им е акт. 14 октомври е срокът, в който община Сливен трябва да оповести пълния списък на заличените избиратели. На 15 октомври предстои обучение на Общинската избирателна комисия от представители на ЦИК. На 16 октомври комисията в Сливен ще получи изборните книжа. На 19 и 20 октомври в зала „Май" ще се проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии. Бюлетините са отпечатани, няма размествания.

Имената на общинските съветници ще бъдат изписани на специално изготвено табло пред и вътре в тъмната стаичка, уточни Стефанова. Няма постъпили сигнали за купуване и продаване на гласове в община Сливен.