Нищо незаконно не е открито в офиса на “Ком нет” Ямбол твърди управителят на фирмата
Нищо незаконно не е открито в офиса на “Ком нет” Ямбол твърди управителят на фирмата / netinfo

В офиса на “Ком нет” не е открито нищо незаконно по простата причина, че ние сме една от фирмите, които всеки месец плащаме по над 20 000 лева. за авторски права. Това категорично заяви управителят на фирма”Комнет” и председател на ОбС- Ямбол Наско Стефанов.

Той разказа, че вчера около 15,30 часа служителите на реда са влезли в офиса и след легитимация са извършили проверката. По това време Наско Стефанов не е бил в офиса. По време на проверката е иззет е запечатан и иззет компютър, който е със скромните 380 гигабайта, за допълнителна проверка, каза още Стефанов.

Вчера служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” извършиха проверка на двата най-големи интернет доставчици в гр. Ямбол. Иззети са 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер. Проверката е по сигнал на Българската асоциация на музикалните продуценти. Установено е, че двете фирми предоставяли на клиентите си музика, филми и софтуер без съгласието на притежателите на авторските права. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Служители от ОД на МВР –Ямбол и Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” са участвали в процесуално следствени действия, разпоредени от Ямболския районен съд, при които от офисите на интернет доставчиците са иззети 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер. Образувано е досъдебно производство по чл. 172 а от НК.