/ Снимка: БГНЕС
Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа непълнолетното момче и Йордан И., обвинени в извършване на блудствени действия спрямо малолетно момиче в сливенското село Сотиря.

Ново посегателство върху 8-годишно момиченце в Сотиря

Непълнолетният извършил блудствени действия с малолетното момиче на 30 август. От прокуратурата са записали действията му като "чрез употреба на сила, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче".

Единият от нападателите на детето в Сотиря блудствал с жертвата и преди месец

Другият задържан, 68-годишният Йордан И., е обвинен за това, че през месец юли 2019 г. в село Сотиря, чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха сливенски граждани

Предстои в следващите дни Районната прокуратура да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в Сливен

Посегателството над момичето е само две седмици след убийството и изнасилването на седемгодишната Кристин от същото село. Заподозреният за престъплението - 21-годишният Мартин Трифонов все още е в болница, след като бе прострелян по време на задържането му.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха сливенски граждани

В Сливен имаше множество мирни протести и бдения в памет на детето. Организирана бе и подписка за отпадане на процедурата за съкратено съдебно следствие, чрез която има възможност присъдата на осъдения да бъде намалена. Хората настояват за най-строгото наказание - доживотен затвор без право на замяна.
БТА