/ БГНЕС
Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха на мирен протест граждани на Сливен.

Хората се събраха пред сградата на областната болница в града, където е настанен 21-годишният Мартин Трифонов, обвинен в убийство и изнасилване на седемгодишното дете от село Сотиря.

Събралите се поискаха най-строгото наказание според българските закони, заради изключително тежкото престъпление, както и заради опасения, че ако мъжът бъде съден по съкратена процедура и получи присъда от около 30 години, той може отново да посегне на човек, когато излезе на свобода. Майката на детето - Гергана Драгиева заяви, че не иска смъртна присъда, но убиецът не трябва да излиза от затвора.

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в Сливен

 
Присъстващите запалиха свещ и запазиха едноминутно мълчание в памет на починалото момиченце и в знак на подкрепа към семейството в този труден за тях момент. Снощи десетки хора се събраха пред сградата на общината в Сливен на бдение.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста


Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и предстои да бъде въведен в ареста след като се подобри здравословното му състояние
 
БТА