/ БГНЕС, архив
Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, признава ,че оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, но обяснява това с поведението на близките, съобщи bTV.

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в Сливен

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже „няма как, има график”. Това е първият работен ден на д-р Недко Димитров след смъртта на момиченцето.

Прокуратурата поиска постоянен арест за убиеца на 7-годишната Кристин

Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила.

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на Кристин


„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... И при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: „Добре, тогава ще останеш с нас", казва д-р Недко Димитров.

Според бабата на детето преглед не е имало, а лекарят стоял безучастен.

ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в село Сотиря


„Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да й сложи кислородна маска, да й сложи система. Сама пътувах в линейката и исках помощ, виках, но никой не се отзова, не знам дали са ме чували", разказва Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до шофьора заради афектираната жена.

Майката на убитата 7-годишна Кристин: Никой не й е оказал първа помощ


„Ако бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо. При това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка”, казва д-р Недко Димитров.

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно уволнение.