Младеж нападна пешеходка, използва и газов пистолет
Младеж нападна пешеходка, използва и газов пистолет / Дарик Сливен, Архив

27-годишна пешеходка от село Ботево е нападната в Ямбол, информират от полицията.  На 21 януари, около 15.30 ч. на централно кръстовище "Биков мост" в Ямбол, до пешеходна пътека възниква скандал между пътуващи в червен лек автомобил младежи и жената.

В последствие от автомобила е слязъл пътник, който е нанесъл удар с ръка в областта на главата на жената, след което се е върнал обратно и при потеглянето на колата е произвел изстрел с пистолет.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. Извършен е оглед от дежурна оперативна група и са иззети веществени доказателства. В резултат на проведените незабавни, издирвателни мероприятия е установен напусналият местопроизшествието лек автомобил „Митцибуши - Колт" с ямболска регистрация.

Изяснена е самоличността на пътуващите в колата и е задържан извършителя на престъпното деяние - Я.П. на 18 години от Ямбол.

Разследващите полицаи са иззели газов пистолет, с който е произведен изстрела.

Младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. В РУ "Полиция"-Ямбол е образувано бързо полицейско производство. Работата по случая продължава.