Международен турнир по баскетбол в Ямбол
Международен турнир по баскетбол в Ямбол / Reuters

 

С международен турнир по баскетбол ще бъдат отбелязани десетата годишнината от спечелването на шампионската титла на България и 50–ата годишнина от влизането на ямболския отбор в елитната баскетболна група. Турнирът се провежда с подкрепата на Община Ямбол.

От 21 до 23 септември в зала „Диана” ще премерят сили отборите на „Кавала”- гр. Кавала, Гърция; „Олин”- Одрин, Турция ; „Фени Индъстри” - гр. Кавадарци, Македония и домакините от „Тунджа” - Ямбол.

Турнирът започва на 21 септември /петък/ от 17.00 часа с мач между „Олин” и „Фени индъстри”. Веднага след края на двубоя /около 18.40 ч./ на тържествена церемония ще бъдат наградени спортисти, деятели и общественици, допринесли за успехите на ямболския баскетбол. Първата вечер на турнира завършва с мача на „Тунджа” срещу „Кавала”, с начален час 19.00 часа.

На 22 септември са срещите „Олин” – „Кавала” от 17.00 часа и „Тунджа” – „Фени индъстри” от 19.00 часа. В заключителната вечер един срещу друг ще застанат „Кавала” и „Фени индъстри” от 17.00 часа, както и „Тунджа” срещу „Олин” от 19.00 часа.