Майки в Сливен искат край на автомобилите по тротоарите и пешеходните пътеки
Майки в Сливен искат край на автомобилите по тротоарите и пешеходните пътеки / Димитър Михов

Майки с детски колички  излязоха на протест срещу безумията на улиците в Сливен. С тях се срещна кметът на града Кольо Милев. Те представиха 13 искания, сред които са обезопасяване на всички пешеходни зони в града, така, че автомобилите да нямат достъп до тях. Пешеходните пътеки да бъдат повдигнати и оцветени в сигнални цветове,  а в тъмната част на денонощието да бъдат осветени.

Майки в Сливен искат край на автомобилите по тротоарите и пешеходните пътеки
netinfo

Те настояват още да се изградят изкуствени прегради за ограничаване на скоростта към детски градини, площадки и здравни заведения и да се изградят сфетофарни уредби на възлови места в града. Да се въведе синя зона за платено паркиране в центъра на града, включително и площад „Хаджи Димитър”.

По – рано днес общинската комисия за безопасност на движението заседава извънредно. На заседанието бе решено да се  поставят изкуствени неравности на потенциално опасни места, да бъдат  изграждат нови светофарни уредби, преградни елементи, синя зона и регламент за паркиране на автомобилите. Кметът Милев обеща, че първо ще бъдат поставени сфетофари в района на Пазара, на бул. „Бургаско шосе“ и бул. „Панайот Хитов“ и  ще се почистят храстите и короните на дърветата, които ограничават видимостта по пътя.