Болярово празнув
Болярово празнув / Общински пресцентър Болярово
Изложби, концерти и много спортни състезания включва предпразничната програма за празника на Болярово, Димитровден. Началото започва на 21 октомври от 11:00 часа с мотошоу с участието на мотоклуб „The Riders“ – Ямбол. Проявите продължават с футболна среща между ФК „Ботев“- Болярово  и ФК „Кабиле“  на стадиона в село Кабиле от 16:00 часа.

На 23 октомври  експониране на изложба от изработени от потребителите на социалните заведения на територията на общината произведения във фоайето на НЧ „Възраждане – 1912 г.“ –Болярово. От 14:00 часа е детския футболен турнир на градския стадион с участието на отбори от Болярово, Елхово, Ямбол, „Тунджа“ и Стралджа. Ден преди празника, 25 октомври ще се проведе детско шоу в центъра на Болярово.

Тържественото отбелязване на празника ще започне с празнична служба в храм „Свети Димитър“ от 10:00 часа, мас по- късно е празничното шествие от църквата до центъра на града. От 11.30 часа започва концертна програма с участието на местни състави, а от 11.45 часа е празничното слово от кмета на община Болярово Христо Христов. Проявите продължават с кулинарно шоу с Ути Бъчваров „Боляровска наденица с младо вино“ от 17:00 часа, от 18.30 часа е концертната програма с участието на гостуващ изпълнител в центъра на града.

Кулминацията на празника е от 19.30 часа с  огнено шоу е празнична заря.