зала Сливен
зала Сливен / организаторите
Двамата виртуозни цигулари- Антон Мартинов и Кремена Николова ще изнесат концерт тази вечер в Сливен. Българската цигуларка е инициатор и директор на фестивала San Martino a Natale във Венеция.  Кремена Николова е родом от Сливен.

MUSIC for TWO е иновативен, единствен по рода си звукозаписен проект, който обединява барокова и съвременна музика. Виртуозни произведения за две цигулки.  Колекцията включва барокова и съвременна музика, написана от самия Мартинов.
След като чул изпълнение от проекта, легендарният цигулар Иври Гитлис, споделя "...задължително трябва да запишете това,...никога не съм ставал свидетел на подобна симбиоза между двама изпълнители". Публика и критика са единодушни, че интерпретацията на двамата музиканти носи една особена непозната енергия, която по свой начин омагьосва.

Започна новият творчески сезон в библиотека „Сава Доброплодни”

Дуото Мартинов-Николова е със собствена идентичност и уникален репертоар и се е превърнало в носител на нова традиция в съвременната класическа музика.

В концертен вариант програмата е изпълнявана с изключителен успех в Италия, Франция, Словения в рамките на емблематични фестивали, а сливенските ценители на музиката ще се насладят на брилянтните изпълнения на Антон Мартинов и Кремена Николова от 19:00 часа на сцената на зала „Сливен”.