Изнесена приемна в кв. „Надежда“ в Сливен и в село Горно Александрово
Изнесена приемна в кв. „Надежда“ в Сливен и в село Горно Александрово / Дарик Сливен, Архив

Изнесена приемна на Комисията за защита от дискриминация ще се проведе днес в кв.“Надежда“ в Сливен. Началото е 10 часа.

На 8 април, вторник в село Горно Александрово ще се проведе Информационна среща, посветена на равните възможности и равното третиране с представители на ромската общност.

Проявата е организирана по инициатива на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация Мариана Жекова и регионалния  координатор на Фондация «Здравето на ромите» д-р Стефан Панайотов със съдействието на кметство Горно Александрово, а поводът е 8 април – Международния ден на ромите.

Участниците в срещата ще се запознаят с функциите и правомощията на Комисията за защита от дискриминация, реда и условията за образуване на производство, както и с различни случаи от практиката на КЗД.

Ще бъдат дискутирани и конкретни проблеми на ромите от селото. След срещата хората, които смятат, че са нарушени техните граждански права и са станали жертва на дискриминация, ще имат възможност да получат индивидуална консултация и методическа помощ от регионалния представител на КЗД.