Измамница ще лежи в затвора
Измамница ще лежи в затвора / netinfo

Измамница, прилъгала психично болни брат и сестра, продала апартамента им за сумата от 29 хил. лева и ги оставила на улицата бе осъдена на затвор.

Присъда от три години и осем месеца лишаване от свобода постанови Районният съд в Сливен срещу 38-годишната измамница от Сливен. През 2010 г. осъдената  стопанисвала заведение „Бялото конче" в кв. „Сини камъни" в Сливен, където се запознала с психично болни брат и сестра, живеещи в наследствен апартамент в жилищен блок около заведението. С времето съдържателката на заведението опознала двамата и ги помолила да я приемат в жилището си с мотив, че няма къде да живее. В замяна на това им предложила да не плащат храни и напитки от заведението. Разбирайки, че двамата имат желание да продадат жилището си, заради скандали със съседите, измамницата им предложила тя да се занимава с продажбата. Братът и сестрата трябвало да й прехвърлят апартамента, за да се облекчи продажбата, а тя обещала с получените средства да им купи друго жилище. 

На 5 март 2010 година пострадалите продали апартамента на измамницата за 22 520 лв.  като сумата не им е била изплатена. Същият ден обвиняемата продава апартамента на друг купувач за сумата от 29 000 лева.

 Бившите си хазяи тя настанява за около месец  в наето от нея жилище в Сливен, а след това ги изпраща в село Божевци да гледат крави. Няколко месеца след сделката двамата отново са потърсили измамницата, която ги настанява за една вечер в апартамент в Сливен. На следващия ден им заявява, че трябва да напуснат жилището и да се оправят сами.

До момента и двамата пострадали живеят при техен близък във вилната зона на Сливен. 

Районният съд - Сливен осъди обвиняемата на три години и осем месеца лишаване от свобода по обвинение в причиняване на имотна вреда за сумата от 28 880 лева. Наказанието си тя ще изтърпи при първоначален общ режим.

Тя бе осъдена да плати на пострадалите от имотната сделка брат и сестра сумата от 28 880 лева, представляваща обезщетение за нанесените им имуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от дата на престъплението - 05.03.2010 г. до окончателното изплащане на сумата.