Изложба от детски рисунки в Ямбол
Изложба от детски рисунки в Ямбол / Дарик Сливен, архив

Изложба от детски рисунки от конкурса на община Ямбол на тема Коледа ще бъде открита на 5 декември от 12.00 часа във фоайето на общинска администрация. По време на откриването ще бъдат наградени и децата с най-добри творби.

Конкурсът за детска рисунки бе първата стъпка към реализирането на тазгодишната коледна благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот". Мари Лахтева от ІІІ б клас в НУ „Св. св. Кирил и Методий" и петокласничката от СОУ „Св. Климент Охридски" Кристън Маринова бяха отличени като най-добри в двете възрастови групи. Те ще получат парична награда от по 50 лева, а рисунките им ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

По пет рисунки в двете възрастови групи бяха номинирани и вече са отпечатани като коледни картички, които се разпространяват с благотворителна цел.

Новото в конкурса тази година е присъждането на две поощрителни награди. Рисунката на Маноела Иванова, V в СОУ „Св. Климент Охридски" бе отличена и ще бъде отпечатана като поздравителна картичка от името на председателя на Общинския съвет. На рекламните материали за предстоящия Национален коледарски празник пък ще бъде рисунката на Мария Крумова V а клас в СОУ „Св. Климент Охридски".