Иванка Денева се включи в Есенните културни празници в Бургас
Иванка Денева се включи в Есенните културни празници в Бургас / netinfo

Сливенският творец Иванка Денева взе участие в културните празници на Бургас. В рамките на Есенните културни празници в морския град, подобаващо място бе отделено на постиженията на творците-белетристи за изминалата година.

„Интегралният подход” на организаторите бе включил прояви из различните жанрове и видове изкуства. Представен бе и том 2 на „Антология на бургаската проза” със съставители и редактори известните автори Иван Сухиванов и Росен Друмев (поет, режисьор и журналист), чиито произведения са включени в изданието.

В началото на творческата вечер д-р Иванка Денева анализира отликите на създаващите проза автори от Бургаския регион: интересен наратив, разгърната образна система, претворяване на проблематика от близкото и далечното минало и на битието в условията на прехода и др.

В „Георги Баев” в Културен център „Морско казино” писателката Ив. Денева отправи поздрави към творците и взе участие в Есенните литературни празници в града с прочита на откъс от романа си „Жарава”. Прозвучаха и откъси от творби на Николай Фенерски, Иван Сухиванов, Милка Иванова, Наталия Андреева, Петя Дубарова, Милен Русков, Георги Ингилизов,  Керана Ангелова, Радослав Парушев, Димитрина Равалиева, Янчо Чолаков и други утвърдени творци.

Бургаските колеги на Иванка Денева проявиха интерес с множество въпроси към прозата й, като Регионална библиотека „П. К. Яворов” в града включи във  фондовете си екземпляри от нейния роман „Кръстопъти и ветрове”.